ALMEDA DEĞERLERİ

ALMEDA Okulları; farklılıkları zenginleştiren, kapsayıcılığı benimseyen, güven ve değer duygularını hissettiren bir eğitim kurumudur.

Farklılık, çeşitlilik diğer bir deyişle; ortalamadan farklı olmak ve zenginliği beraberinde getirmektedir. Aynılık asfalt yola benzetilir. Üzerinde çiçek bile yetişmez. Okullarımızda; farklı mizaç, karakter, kişilik, kültür, ilgi, yetenek ve performansı olan öğrencilerimizin her biri bizim için kıymetli değerlerdir. Eğitimcilerimiz; tüm öğrencilerinin aynı olmadığını ve farklı öğrenme ihtiyaçlarının olduğunu bilerek planlamalarını gerçekleştirirler. Ayrıca tüm kadromuz, öğrencilerimizin psikolojik ihtiyaçlarının; ait olma, güç, özgürlük, eğlenme ve güvenlikle ilgili faktörlerin onların öğrenmeye karşı doğru güdülenmelerini sağlayacağının bilincindedirler.

ALMEDA değerlerinin temelinde güven ve değer duyguları bulunmaktadır. Biliyoruz ki; insan psikolojisi güven ve değer duygularından beslenerek gelişmektedir. Öğrencilerimize görsel, işitsel, davranışsal güven ve değer duygusunu hissettirmemiz, onların bizlere saygı ve sevgi paylaşımını sağlamaktadır. Psikolojik olarak baskının, kaygının, korkunun olduğu yerde öğrenme gerçekleşmez. Önemli olan istekle, azimle öğrenmeyi talep etmektir.

ALMEDA Değerlerinin bütünü; söylem dili ile değil, eylem ve aksiyon boyutlarıyla yaparak yaşatarak geleceğimizin kıymetlilerine değer katmak için tasarlanmıştır.