LİSEYE KABUL

ALMEDA Okulları Anadolu ve Fen Lisesine öğrenci kabulü çalışmaları veli görüşmesi ile başlatılır. Bu aşamada velinin okuldan beklentisi, nasıl bir eğitim hedeflediği? ALMEDA Okulları’nı tercih nedeni gibi paylaşımlardan sonra, öğrenci adayının gelişimi, aldığı okul öncesi eğitimi, kurs ve kulüp çalışmaları, varsa; uzman görüşleri ve ailenin çalışmaları gibi değişkenler 20 dakikalık görüşme zamanı içerisinde gerçekleştirilir. Veli görüşme sonrasında, öğrenci adayı;

1. Bireyi tanıma tekniklerinin uygulanması ve
  2. LGS (Liselere Geçiş Sınavı) sonuçlarının değerlendirilmesi
  3. LGS Sınavına girmeyen öğrenci adayı için Deneme sınavı ile değerlendirme süreci tamamlanır.

Değerlendirme sonrası, aday öğrenci değerlendirme raporu oluşturarak kabul öncesi süreçler tamamlanır. Belirlenen başarı puanlarına göre öğrencinin Anadolu ya da Fen lisesine kaydı belirlenir. Kaydı kabul edilen öğrencinin ailesi ile iletişime geçilerek kayıt süreçleri başlatılır. Raporda belirtilen süre içerisinde kayıt gerçekleştirilmez ise; kontenjan dahilinde yeni gelen öğrenci adayına öncelik tanınır.