LİSE

2. LİSE

ÖZEL ALMEDA KOLEJİ LİSELERİ’nde;

Anadolu ve Fen Lisesi statüsünde, öğretim programıyla doğrudan yönetilen, öğretme ve öğrenme süreçlerini merkeze alan bir organizasyon oluşturulmuştur.

Bütün öğrencilerin önemli okul becerilerini kazanabileceklerine inandıkları ve bunu sergiledikleri okul iklimiyle; öğrencilerimizin rahatlıkla çalışabilecekleri, kaynaklara ulaşabilecekleri, diğerleriyle etkileşime geçebilecekleri ortak alanlar hazırlanmış, sadece yer değil zaman olarak da onlara fırsatlar sunulmuştur.

9 ve 10. sınıflarda; öğrenmenin bir parçası olan sorgulama, merak ve heyecan duyma becerilerini kazandırarak öğrencilerimize her şeyden önce bir amaç edindirme hedefindeyiz.

11 ve 12. sınıflarda; akademik ve sosyal yeterlilikte bireyler olarak üniversiteye geçişlerini sağlamak temel amacımızdır.