Acil Durumlar Eylem Planı

ALMEDA Okulları olarak depreme ve yangına karşı öğrencilerimize eğitim çalışmalrında bulunarak acil durumlarda yapmaları gereken iş ve işlemleri tanımlamanın yanında eylem planlarımızı detaylı bir biçimde oluşturduk.

• Hem güzel Ülkemiz hem de güzel Bursa’mız 1. Dereceden deprem kuşağında bulunmaktadır. Zamanı önceden belirlenemeyen deprem benzeri afetler insan hayatını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. ALMEDA Okulları olarak fiziksel yapımız ve olası Deprem Eylem Planımız bulunmaktadır.
  • ALMEDA Okullarının inşaatı modern mimari tarzda ve okul binası olarak planlanarak 2020 yılında inşa edilmiştir. Okulumuz yatay mimari ve az katlı bir yapı olma özelliği taşımaktadır. Binamız inşa aşamasının her aşamasında yapı denetimine tabii tutulmuştur.
  • ALMEDA Okul binamızın tamamında duman sensörlerinin çalışmasıyla birlikte otomatik olarak devreye girecek yangın söndürme sistemi yer almaktadır. Ayrıca bloklar arası geçiş olanağının olması, katlar arasından alternatifli geçişlerin olması, yangın merdivenlerinin varlığı, binamızda 8 adet giriş-çıkış kapısının varlığı, koridorların ve merdivenlerin genişliği yapısal avantajlarımızdır.